Ontdek Monsieur Rock bier

Monsieur Rock bier is een blond bier met een alcoholpercentage van 6,6%. Het wordt gebrouwen met slechts 4 ingrediënten: Pilsener gerstemout, aromatische hop, water en speciaal voor lage gisting geselecteerde giststammen.

Het is een bier van lage gisting, gegist op zeer lage temperatuur zoals sommige speciale bieren meer dan 40 jaar geleden werden gemaakt. Het betreft dus een traditioneel bier dat wordt gebrouwen met moderne technieken.

De hoofdgisting duurt meer dan een week gevolgd met rijping in een lager tank op lage temperatuur en in aanwezigheid van aromatische hop. De gisting in de fles gebeurt door gebruik van een specifieke giststam.

Laten we eens een Monsieur Rock bier proeven…

Met een typisch Belgisch karakter bestempelen de Engelstaligen hem graag als een « Belgian Nose ».

Na de aanvankelijke lichte moutsmaak blijft de bitterheid heerlijk waarneembaar. In de mond voelt het licht en zeer verfrissend, rond met een droge, maar niet te sterke nasmaak. Prachtig gematigd biedt dit bier een ongeëvenaard complexe smaakperceptie. Monsieur Rock bier is het meest delicate bier in de ogen van kenners.

Voor de neus biedt het heerlijke geuren van fijne hop met een vleugje bloemen afkomstig van de gist, evenals een vleugje peper. Een prachtige finesse aan smaken en een grote intensiteit aan geur, gekoppeld aan een verassende lichtheid qua aroma.

Met andere woorden, een bier zoals het altijd zou moeten zijn…

Jean-Marie ROCK,
Meesterbrouwer

iTQi Superior Taste Award 2017
Bitterheid
Volmondigheid
Alcoholgehalte